Er billige barneklær greit nok?

Nå for tiden, i dette online samfunnet som vi lever i, er det blitt et økt press på oss mennesker om å legge ut og dele bilder. Det gjelder bilder fra alt, som hus, bil, barn, oss selv og til og med maten vi spiser. Dette igjen fører til at vi som personer er blitt mer bevisste på hva vi omgir oss med og hvilke klær vi går med. For vi vet at vi må ta bilder, eller at noen andre gjør det, og deretter legger det ut på nettet på et sosialt medium. Dermed er det viktig å være “presentabel” hele tiden, og dette gjelder ikke bare for voksne.

La barna være seg selv og være barn

Siden vi legger ut bilder av barna våre, passer vi også på å vise at vi har råd til å kjøpe ordentlige merkeklær til dem. Dessverre fører det økte fokuset på merkeklær og mote til at barna lærer denne oppførselen av de voksne. Dette er en av grunnene til at mobbing har økt i barneskolen, især på ett felt – nemlig mote og utseende. Vi som voksne burde fokusere på at utseende og klær ikke er det viktigste for de små. Barna våre vil tidsnok slite med dette når de begynner på ungdomsskolen. La barna være opptatt av det som er viktig for dem, nemlig å leke og utvikle seg, i stedet for å være opptatt av å passe inn. Mange voksne sliter også økonomisk, siden de hele tiden må kjøpe nye klær til barna sine. Som alle vet vokser barna ut av klærne sine og vi må kjøpe nye hele tiden. Skal du i tillegg kjøpe dyre merkeklær blir du fort bankerott. Noe som kan være en god ide er leasing av barneklær i stedet for å kjøpe nytt. Da slipper man også å kaste klærne etter at barna har vokst ut av dem.

Hvorfor bruke unødig mange penger på klær

Som sagt blir det fort dyrt å måtte skifte ut klærne. Derfor burde det være sosialt akseptert å kunne kjøpe billige barneklær. Ikke alle har flere barn hvor det yngste barnet arver klærne fra de eldre. Har du bare ett barn er det dermed best å ikke investere for mye i klærne, siden de blir overflødige etter at barnet har vokst ut av dem. En annen ting man kan gjøre i stedet for å kaste dem, er selvfølgelig å selge klærne på nettet. Mange har begynt å legge ut ting for salg, noe som har blitt svært populært etter mye fokus på gjenbruk for å spare miljøet. Er du redd for at klærne skal bli ødelagte og ikke tåle å bli brukt av barnet ditt, er det best å kjøpe merker som du vet er ment for barn. Hvis du vil kjøpe kvalitetsklær til barnet ditt, så finnes det mye spennende fra bjørn borg barn. Siden det er kvalitetsklær vil de tåle å bli brukt en god stund, slik at du kan selge dem etterpå og få litt penger igjen for varene. Det er helt opp til deg hva du vil gjøre for barnet ditt.