De beste klærne til barnet ditt

Alle foreldre ønsker kun det beste for barna sine, og klær er ikke et unntak. Klær koster mye penger, og for foreldre med barn som vokser fort kan det være frustrerende å se på at klærne blir for små med engang. Mange velger å spare på klærne til neste barn eller å gi dem bort, men det er allikevel en stor utgiftspost, samt et miljøproblem. Jo mer vi kjøper, jo mer kaster og produserer vi. Noen velger å lease klærne til barna sine. Det kjente klesmerket Helly Hansen har fått pengestøtte til å utvikle prosjektet om leie av klær. Flere foreldre er positive, og mange mener at dette er den nye trenden.

Like bra, men billigere

Når du leaser klær betaler du kun for selve bruken, og når barnet har vokst ut av klesplagget, kan andre få nytte av det. Klærne du leaser har like god kvalitet som Ulike merkeklær til gutterklærne du eier selv. Barna dine får bruke gode klær, og du har råd til å mikse om stilen til tider. Prøv sko med Skandinavisk stil, som for eksempel Nude, som gir god støtte til beina og ryggen. Helly Hansen har fått over 410.000 kroner for å utvikle ideen bak leasing av klær. Flere er svært positive til dette konseptet, og mange barn er allerede vant til å arve klær fra andre. Statistikken viser at et barn koster foreldrene sine 1,5 millioner kroner fram til de fyller 18 år. Klær utgjør ca 6000 kroner i året. Så her er det mye penger å spare.

Et miljøvennlig alternativ

Vi lever i et kjøp, – og kast samfunn, og mange av oss har et enormt overforbruk av klær. Særlig unge barn vokser raskt ut av klærne og skoene sine. Leasing av barneklær vil bidra med å minske overforbruket, ved at flere får nytte av samme plagg, og redusere utgiftene til familien. Tanken bak konseptet er at man bare betaler for tiden man bruker klærne, og prisene skal være gunstige slik at mange kan benytte seg av tilbudet. Du kan lease merkeklær, yttertøy og alt du måtte trenge og ønske. Hvis mange hiver seg på trenden, vil konseptet utvikle seg og bli bedre med tiden. Det vil skape store verdier å la hvert klesplagg glede mange mennesker.