Handle klær til barn

Alle som har barn, vet at det kan være utfordrende å handle klær til dem. De voksne vil gjerne at det skal være ordentlig, rimelig, praktisk og holde ungen tørr og varm, mens poden ofte har helt andre kriterier. Det kan være viktig å lytte litt til barnets innspill også, ettersom de har behov for å utvikle sin egen identitet, og ikke alltid bli tvunget til å ha på seg hva foreldrene ønsker.

Før du kjøper barneklær, bør følgende vurderes:

  • Barnets alder
  • Kvalitet og pris
  • Komfort og praktiske egenskaper
  • Se etter klassiske antrekk i stedet for å alltid følge de nyeste trendene
  • Sjekk prisene på nett. Det kan ofte være mye å spare på ved å handle fra steder som partyking.no

Dette er bare de grunnleggende faktoren som må tas med i betraktning. Vi skal her se videre på noen flere faktorer som kan gjøre garderoben både billigere og mer praktisk, uten at poden blir misfornøyd.

Plagg som kan brukes i flere sammenhenger

Det kan være fornuftig å tenke gjennom hva klærne skal brukes til og hva de skal brukes sammen med. Om man tar en vurdering av dette i forkant, kan man benytte samme plagg til ulike anledninger. Det er for eksempel mulig å kunne bruke samme lue og hansker på skolen som på skitur. Og kjøper man en skalljakke med superundertøy og en fleecejakke til vinterbruk, har man også en jakke som kan brukes hele året, ved å justere på antall lag. Om man gjør gjennomtenkte valg på slike områder, kan man spare både penger, og skapplass.

Velge brukt?

Man kan i mange sammenhenger komme langt ved å kjøpe brukte klær til barna. Noen barn kan være motvillige til dette for enkelte av klærne, typisk det de skal ha på seg blant venner på skole og fritidsaktiviteter. De kan imidlertid være mer velvillige til å gå for brukt når det kommer til klær som benyttes i høytidelige anledninger med bare familien til stedet, som konfirmasjoner, bryllup og lignende. Å kjøpe pentøy til unger, som kanskje kan brukes to eller tre ganger før de har vokst ut av dem kan av og til virke meningsløst, men om man velger brukt, vil det i det minste gi litt mer mening. Et triks som kan benyttes for å overtale de littt eldre ungene, er å foreslå at de får en liten andel av besparelsen. På den måten kan man også motivere til å spare penger, samt å lære de litt grunnleggende økonomi.

Arve klær

Mange foreldre har også mulighet til å la klær gå i arv, om den de handler til har en eller flere mindre søsken. Da er det viktig å også ta høyde for at det som kjøpes kan brukes av nestemann. Om man har barn av ulikt kjønn, kan det for eksempel være fornuftig å velge klær i nøytrale farger, som alle som skal bruke det kan trives greit i.