Familietapeter som passer godt til barneklær

For de fleste høres det litt rart ut å sammenligne tapeter og barneklær, men det er dette folk vil høre om nå. Og det er kanskje ikke så rart at barnefamilier trenger et påskudd til å tenke på tapeter når barna vokser opp. De herjer, roter og ødelegger tapetet på barnerommet.

Det samme gjelder for klærne de bruker. Ikke bare at de herjer, for det er bare fint at de leker, men de vokser også ut av dem fort. Klær som nesten ikke er brukt til ingen nytte, tenker man når man har brukt masse penger på dem. Men både tapet og barneklær kan ha nytte langt utenfor sin levetid. Her skal vi se på nettopp dette.

Gjenbruk og redesign

Disse uttrykkene har blitt utrolig populære de siste årene. På nettsiden https://www.familietapeter.no/ finner man mange eksempler på hvordan tapet kan bli klær og nye tapet på andre rom. Det hele handler om å behandle dem med respekt og tanke på nyere tider. Tar man for eksempel barneroms-tapetet Imagine Fun kan man få en hel rekke nye muligheter. For det første er det utrolig fin tapet som viser en stjernehimmel som barna kan sovne godt til. Men ikke stopp her. Se på disse mulighetene om hva det kan bli til av rester og gjenbruk av dem:

  • En trollmann-hatt til karnevalet
  • Frakken til trollmannen
  • En vakker kjole til juleballet
  • Skjorte med krage

Men barn liker best konkrete bilder av dyr og kjente figurer. Flyvende kyr rundt mjuke skyer eller Mikke og Langbein passer godt. Blir det igjen noe av tapeten så kan man til og med lage morsomme bilder som man rammer inn, eller bruke det som gavepapir.

Hvorfor velge tapet med omhu

Det er flere grunner til at man skal tenke over hvilken tapet man legger på barnerommet. Barn er i en kreativ fase av livet er de tar til seg alle sanseinntrykkene. Med en tapet som gir en slags bevegelse, kan de ligge å fundere på bildene uten å gå lei.

De utvikler kapasiteten sin ved å skape bilder og fantasier. Dessuten gir bilene er slags trøst av at de ikke er alene. Med koselige dyr og figurer kan de til og med gå inn i en slags rolle. Fantasi er viktig for utviklingen av identitetsbygging som barn. Mens voksne heller finner roen i en rolig tapet, kan barn falle til søvn ved synet av blinkende stjerner eller en kosete bamse.

Barn vokser og klærne blir for små

At man kan arve klær er en fin ting. Det kan være godt brukte klær som ikke har gått opp i sømmene, eller nesten ubrukte klær som aldri ble brukt. Ofte finner man seg sine favorittplagg, og akkurat slik er det med tapeter. Andre klær kan gå til innsamlingsaksjoner.

De kan også sys om til å bli nye klær. Man trenger ikke kaste sokker det har blitt hull i heller. De kan brukes til mange ting som er helt gratis. En ny vaskeklut eller redesignet til en kosebamse fylt med vatt.