Second hand online

 

Annet sted her på dette nettstedet har det vært skrevet om hva man gjør med plagg som er like fine, men som ungen er blitt for stor for. Det har jo til alle tider vært et fenomen som man har kunnet løse på mange måter. La de gå i arv til venner eller søsken er vel den vanligste måten å la plagget få et lengre liv på. Noe annenhåndsmarked for klær utenom de tradisjonelle loppemarkedene, har det imidlertid ikke vært noe særlig av før i de siste par tiårene. Man har riktignok kunnet levere brukte klær som er i god stand til Frelsesarmeen, og til andre som ser til at de kommer andre til nytte. Det kan man jo fremdeles, men det har jo ingen gjenytelse, annet enn at man får god samvittighet, naturligvis.

Digitale markedsplasser for barnetøy

Forklaringen ligger i at man rett og slett manglet en sentral markedsplass der folk som hadde klær å selge eller gi bort kunne møte folk som ønsket å kjøpe eller få pent brukte klær. Et slags «torg» som spesialiserer seg på barneklær og som alle vet om og som alle går til når de har et relevant ærend der. Her har imidlertid Internett kommet foreldre i møte på en særdeles effektiv måte. For det å opprette slike markedsplasser digital er temmelig enkelt. Markedsplasser man kan besøke og utforske i ro og fred fra sin egne sofa bare gjennom noen tastetrykk på tangentbordet.

Derfor har det da også “vokst frem ganske mange såkalte «second hand siter» . Enkelte med barneklær som spesiale, andre med barneklær som en underavdeling av hovedgruppen klær. Noen slike nettsteder drivers kommersielt og andre helt på ideell basis. Dette er et glimrende eksempel på hvordan det man kaller delingsøkonomien kan fungere i praksis.