Klær til barna

Er man i et normalt samliv med partner og unger, kanskje hund og bil, er man stadig på farta og jobber for å klare brasene som heter jobb, møter, barnehage, fritidsaktiviteter, regninger, oppgaver, familie, svigerfamilie, uforutsette utgifter.

Barna er alltid med, og de trenger ofte nye klær til forskjellige sesonger, aktiviteter og selskap. Det er bare å glemme å kjøpe seg nye treningsklær eller andre ting man ønsker seg. Om man lever i et normalt samliv.

Det er likevel mange ting man kan tenke på når man skal kjøpe klær til barna. Mest sannsynlig har allerede mor handlet inn mer enn de noen sinne vil få bruk for uansett. Har man lyst å spare inn litt på barneklær kan man likevel tenke på disse tingene.

Barn kan arve klær

Barn kan arve klær etter sine større søsken, og det betyr at man kan slippe unna med å kjøpe en del klær. Man bør likevel ikke la barn overta undertøy eller sko. Dersom man tenker at barna skal arve klær, kan det være smart å kjøpe inn klær med høy kvalitet til den eldste ungen. Når man er i etableringsfasen kan man også ønske seg slike klær fra foreldre og besteforeldre.

Dessuten er strikketklær veldig populært.

Man kan også skaffe seg et forbrukslån via centum når man kjøper klær som varer. Dessuten kan man få den ferien man skal se tilbake på når man blir eldre.

Kjøp på salg

Det kan nok være vanskelig å følge med, men er man litt opptatt av å spare penger, kan det være lurt å kjøpe på salg.

Salg sier du, det er jo ulike typer salg hele året, men synes ikke prisene er bedre likevel!

Det viktigste kan være å kjøpe utenfor sesong. Da er gjerne forhandleren klar for det nye året, og ønsker helst å bli kvitt fjorårets modeller. Så, dersom man ikke må ha siste mote, kan man få kvalitets-klær til lavere priser.

Det kan være slitsomt å følge med på salg, men bruker man en sammenlignings-tjeneste på nett kan man finne gode priser.

Bli medlem av en forening

Dersom man melder barna inn i en klubb eller forening vil de ofte få medlemskort med innlagt rabatt på klær og utstyr. Det som kan være litt surt, er at det kun gjelder på fullpris-varer.

Barn elsker å være aktive, og utstyr som ski, sykler, treningsklær til fotball, håndball og alt mellom himmel og jord, er ting barna uansett trenger. Utstyret kan man få kjøpt til en lav pris, eller på bruktmarked i klubbene eller på egnede sider på nett.

Ikke tenk for mye på mote

Små barn er ikke påvirket av mote. De burde hvert fall ikke være det, og det er foreldrenes ansvar å passe på dette. Mote i seg selv koster, og barn som hele tiden vokser vil kanskje bare bruke plaggene en eller to ganger før de er blitt for store. Mote og kvalitet er kanskje ikke så viktig i de første 5-10 årene.

Har man oppdratt ungene godt, vil de ikke tenke så mye på dette etter denne alderen heller.